- Anasayfa
- Kurumsal
- Ürünlerimiz
- Süt
- Yoğurt
- Ayran
Ayran yoğurt, tuz ve sudan oluşan geleneksel bir Türk içeceğidir. Ticari olarak ayran iki şekilde üretilmektedir. Bu iki üretim şekli arasındaki başlıca fark, inkübasyon öncesinde starter kültür (laktitik asit bakterileri) ilave edilmiş ayran sütüne su ilave edilmesi veya inkübasyon sonra yoğurda suyun ilave edilmesidir. Her iki işlemde de sütten ayran üretimine geçilmeden önce sütün yağ ve katı madde içeriği (karbonhidrat gibi) ayarlanmaktadır.
- Beyaz Peynir
- Kaşar Peynir
- Yöresel Peynirler
- Tereyağ / Kaymak
- Premium Grubu
- Meyve Suyu
- EDT Grubu
- Tesislerimiz
- Haberler
- Dağıtım Ağımız
- İletişim
Pastörizasyon gıda maddesi içindeki zararlı organizmaları ve bozulma etmenlerini yok etmek amacıyla uygulanan bir ısıl işlemdir. Sütün pastörizasyonunun amacı ise; süte bulaşmış bütün hastalık yapıcı mikroorganizmaların öldürülmesini, sütün dayanma özelliklerinin arttırılarak doğal niteliklerinin özellikle de besin değeri ve koruyucu özelliğinin kaybetmemesini ve duyusal özelliklerinde hissedilebilir bir değişiklik meydana gelmemesini sağlamaktır.
6 sonuç gösteriliyor