Ayran yoğurt, tuz ve sudan oluşan geleneksel bir Türk içeceğidir. Ticari olarak ayran iki şekilde üretilmektedir. Bu iki üretim şekli arasındaki başlıca fark, inkübasyon öncesinde starter kültür (laktitik asit bakterileri) ilave edilmiş ayran sütüne su ilave edilmesi veya inkübasyon sonra yoğurda suyun ilave edilmesidir. Her iki işlemde de sütten ayran üretimine geçilmeden önce sütün yağ ve katı madde içeriği (karbonhidrat gibi) ayarlanmaktadır.
Ayran yoğurt, tuz ve sudan oluşan geleneksel bir Türk içeceğidir. Ticari olarak ayran iki şekilde üretilmektedir. Bu iki üretim şekli arasındaki başlıca fark, inkübasyon öncesinde starter kültür (laktitik asit bakterileri) ilave edilmiş ayran sütüne su ilave edilmesi veya inkübasyon sonra yoğurda suyun ilave edilmesidir. Her iki işlemde de sütten ayran üretimine geçilmeden önce sütün yağ ve katı madde içeriği (karbonhidrat gibi) ayarlanmaktadır.
Güney Süt 2000 yılında 40.000 m2 alana sahip, yeni süt ve süt ürünleri üretim tesisini kurarak, günlük 500 ton üretim kapasitesine ulaşmış ve ürün yelpazesini genişletmiştir.